Η αποτριχωση με κερι - οικονομικος τροπος.


Η αποτριχωση με κερι ειναι ένας οικονομικος τροπος προς την τελειότητα. Σήμερα θα μιλήσω για μια αφαίρεση της τρίχας - αποτρίχωση με κερι.

Η αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών από τη χρήση κεριού άρχισε να ασκεί στην Ανατολή. Πιστεύουμε ότι η πρώτη χρήση ζεστό κερί για την αποτριχωση ξεκινισε η Κλεοπάτρα.

Και σήμερα δεν έχει χάσει τη δημιουρτικότητά του, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλη μέθοδοι για τον έλεγχο των ανεπιθύμητων τριχών. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αποτριχωσης με κερι.

Αποτρίχωση έχει μια σειρά από θετικές και αρνητικές πλευρές, έτσι, για λόγους αντικειμενικότητας, θα πω γι 'αυτά, σε σύγκριση με την ίδια μέθοδο αποτρίχωσης - ζάχαρη αποτρίχωση.

Πλεονεκτήματα αποτρίχωσης με κερι.

1. Η τιμη του. Ειναι μια οικονομικη διαδικασια οποία το καθιστά πολύ γρήγορα να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα για κάποιο χρονικό διάστημα.

2. Η δυνατότητα να κάνουμε και στο σαλόνι ομορφιάς και στο σπίτι. Παρά το χαμηλό κόστος της διαδικασίας, πολλές γυναίκες προτιμούν να το κάνουν μόνοι τους, όλα όσα χρειάζεστε για το σκοπό αυτό μπορούν να αγοραστούν στο κατάστημα καλλυντικών ή φαρμακείο.

3.Αργη ανάπτυξη της τριχας. Κατά τη διάρκεια της ζωής ενός μόνο λαμπτήρα μπορεί να αυξηθεί 20-25 τρ'ιχες. Ως εκ τούτου με συχνή και παρατεταμένη χρήση αποτρίχωση καθώς και κάθε άλλη τεχνική (αποτρίχωση ζάχαρη ή με τη χρήση ηλεκτρικής αποτρίχωσης) τρίχα θα αυξηθεί χειρότερα και τελικά την ανάπτυξή τους μπορεί να σταματήσει εντελώς. Επιπλέον, θα γίνουν αισθητά πιο λεπτό και πιο μαλακό με το χρόνο

Μειονεκτήματα αποτρίχωση.

Αρνητική πλευρά στην αποτρίχωση ακόμη περισσότερο από την shugaring (ζάχαρη αποτρίχωση). Διαβάστε προσεκτικά και να έχετε κατά νου ότι αποφασίζουν να αποτρίχωση.

1. Φλεγμονή του δέρματος. Το κερι πιανει και ανώτερα στρώματα του δερματος. . Ως αποτέλεσμα - το δέρμα έχει υποστεί βλάβη, εμφανίζονται φλεγμονή, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να παραμείνουν ίχνη ταινίες κεριού.

2.Προσορινο αποτέλεσμα. Η αποτρίχωση με κερι δεν απομακρύνει της τριχες για πάντα - έχει ένα προσωρινό αποτέλεσμα, έτσι μετά από λίγο αρχίζουν να αυξάνονται και πάλι.

3.Ποναει. Όλα αυτά είναι ανεκτή διαδικασία, αλλά ζάχαρης αποτρίχωση έκανε προκαλεί λιγότερο πόνο.

4. Ο κίνδυνος εγκαυμάτων και τα σημεία ηλικίας. Αν εσείς ή αισθητική χρησιμοποιήσετε ζεστό κερί, τότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί - μεγάλος κίνδυνος εγκαυμάτων στο δέρμα. Επίσης, συμβαίνει ότι όχι μόνο αφαιρεί τις τρίχες με κερί, αλλά το ανώτερο στρώμα του δέρματος - αυτό οδηγεί σε τραυματισμό και την επακόλουθη εμφάνιση των σκούρων κηλίδων.

Για όλα τα ελαττώματά της, η αποτριχωση με κερι είναι δημοφιλής με πολλές γυναίκες. Γι 'αυτό μην βιαστείτε να κάνετε γρήγορα συμπεράσματα - πρώτα να δοκιμασετε την αποτρίχωση. Ίσως αυτό θα αποδειχθεί ότι είναι το καλύτερο για σας.

Αποτελείται από ρητίνη και ελαίου, σε ορισμένες περιπτώσεις (ανάλογα με τον κατασκευαστή) - έλαιο λεμονιού. Κερί δεν απλώνεται στο δέρμα και όχι πολύ κολλάει στο δέρμα. Αυτή η μέθοδος είναι η λιγότερο επώδυνη αποτρίχωση.Το ζεστό κερί ανοίγει τους πόρους, ώστε τα μαλλιά να είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε. Τις περισσότερες φορές, το ζεστό είναι πιο πρακτικό για τις εύσθητες περιοχές - μασχάλες ή μπικίνι.

Πιο κέρι χρησιμοποιήτε.

Για την διαδικασία αποτρίχωσης υπάρχουν πολλά "κεριά".

1. Ζεστό κερί. Αποτελείται από ρητίνη και ελαίου, σε ορισμένες περιπτώσεις (ανάλογα με τον κατασκευαστή) - έλαιο λεμονιού. To κερί δεν στάζει στο δέρμα και ούτε κολλάει . Αυτή η μέθοδος είναι λιγότερο επώδυνη η αποτρίχωση.Το ζεστό κερί ανοίγει τους πόρους, ώστε η τρίχα είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί. Τις περισσότερες φορές το ζεστό κερί είναι πρακτικό και σε ευαίσθητες περιοχές - μασχάλες ή μπικίνι.

2.Χλιαρό ή μαλακό κερί. Αποτελείται από ρητίνη και μαλακτικό. Για οικιακή χρήση το χλιαρό κερί παράγεται σε ειδικές κασέτες- ρολό. Στην περίπτωση αυτή, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το κερί θερμαίνεται με ένα ειδικό θερμαντήρα, και στη συνέχεια εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας.Μετά βάζεις τις ειδικές λωρίδες και τις τραβάς γρήγορα με απότομες κινήσης.Το κερί μπορεί να αφαιρεθεί με οποιοδήποτε προιόντα.

Το κερί μπορεί να αγοραστεί από διάφορα έλαια και πρόσθετα (αιθέρια έλαια, βανίλια, κακάο, γιασεμί, κλπ) που θα κάνουν τη διαδικασία πιο ευχάριστη και λιγότερο επώδυνη.

Τεχνική αποτρίχωση με ζεστό (μαλακό) το κερί.


Αν αποφασίσετε να κάνετε τη δική σας αποτρίχωση, προτείνουμε να ξεκινήσετε με τα πόδια, για παράδειγμα, με το κάτω μέρος του ποδιού - είναι αρκετά άνετο, και θα είστε σε θέση της αποτρίχωσης. Για τους σκοπούς αυτούς, θα χρειαστείτε:

1. Ένα θερμαντήρα για κερί.

2. Το φυσίγγιο με κερί είναι δύο τύπων - με ένα στενό και χονδρό κεφάλι. Τα σημεία συμφόρησης που χρησιμοποιούνται για αποτρίχωση να είναι σε οικεία χώρους (π.χ. μπικίνι), ή και σε άλλα μέρη του σώματος. Χονδρικά, ένα φυσίγγιο θα διαρκέσει για δύο φορές την αγωγή σε πλήρους πόδια. Με το χρόνο το κερί η κατανάλωση του θα είναι λιγότερο.


3.Η ταινίες για την αποτρίχωση μπορούν να αγοραστούν σε κυλίνδρους ή και σε έτοιμα, κομμένα σε λωρίδες.Οι λωρίδες κατασκευάζονται από ένα μη υφασμένο υλικό. Μην αγοράζετε το φθηνότερο - είναι διχασμένη. Στο ένα πόδι θα χρειαστεί κατά μέσο όρο 8-10 ταινίες για την αφαίρεση τρίχας.

4. Τάλκ για το σώμα ή κανονικό παιδικό ταλκ.

5.Λάδι σώματος ή λαδάκι για τα μώρα , αλλά κατά προτίμηση με περιεκτικότητα σε aloe vera. Εκτέλεση αποτρίχωση.

Το μήκος τις τρίχας πριν από την αποτρίχωση πρέπει να είναι 4-5 mm. Με το ατμό στο δέρμα η τρίχες βγαίνουν εύκολα, οπότε η διαδικασία είναι λιγότερο επώδυνη. Όμως, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η βρεγμένη επιδερμίδα είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει αποτρίχωση. Ως εκ τούτου, εκτός απο τα πόδια ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του από το σώματος αυτό πρέπει να σκουπιστεί σωστά και να είναι στεγνό (δηλαδή, να κάνει αποτρίχωση μετά από 20-30 λεπτά μετά το μπάνιο / ντους). Έτσι

1. Γυρίστε το roll on, σύρετε to μήκος της ταινίας στο πόδι περίπου 10 cm δηλαδή ελαφρώς λιγότερο από τη λωρίδα του χαρτιού. Το κερί εφαρμόζεται στην ανάπτυξη των τριχών. Εφαρμόστε το roll on και κολήστε την ταινία στο πόδι.

2.Τραβήξτε το κάτω άκρο της λωρίδας απότομα παράλληλα προς το δέρμα (κατά της ανάπτυξης των τριχών). Εάν οι τρίχες παραμένουν στο δέρμα, ή κερί στις άκρες - κάνουμε την ίδια επανάληψη μέχρι το αποτέλεσμα να είναι προφανές.

3.Κολλήστε μια λωρίδα , έτσι ώστε ο πυθμένας παραμένει απαλλαγμένος από περίπου 1 λωρίδας cm να είναι σε θέση να μπορεί να κρατιέται. Για καλύτερη στερέωση των επαναληφθεί αρκετές φορές επί της λωρίδας για την ανάπτυξη των τριχών. είναι παράλληλες προς το δέρμα.

4. Εφαρμόστε το κερί . Για να αφαιρέσετε τη τρίχα, χρησιμοποιήστε την ίδια λωρίδα μέχρι να αφαιρεθούν όλες τις τρίχες. Εάν το κερί κρυώσει πρέπει να το ζεστάνουμε. Αφαιρέστε τα κομματάκια που περίσεψαν απλά με ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίστε το πόδι. Μετά την αποτρίχωση με κερί, προσπαθήστε τουλάχιστον 8-12 ώρες σε βρεγμένη επιδερμίδα για να δείτε αν υπάρχει καμία ενόχληση.

Όταν το κερί βλέπθμε οτι στάζει τότε σίγουρα έχει εφαρμοστεί σε ύγρο δέρμα. Ίσως για πρώτη φορά η διαδικασία θα εέιναι αρκετά χρονοβόρα αλλά με τη δεύτερη ή τρίτη φορά μπορείτε να επιτύχετε. Μία τέτοια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποτρίχωση σε διάφορα σημεία του σώματος. Αν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι, είναι σίγουρα καλύτερα να πάτε σε έναν επαγγελματία.

Συνέπειες αποτρίχωσης.

Όπως περιγράφεται παραπάνω, η διαδικασία δεν συνιστάται να υγρανθεί το σώμα, καθώς και εντός 1-2 ημερών ούτε να κάνετε μπάνιο ή σάουνα. Απόλυτες αντενδείξεις αποτρίχωση είναι:

1.Αποτρίχωση δέρματος ή νεοπλασμάτων επ'αυτού (γρατσουνιές, κοψίματα, εξανθήματα, κονδυλώματα, κλπ), ασθένεια.

2. Η έξαρση των χρόνιων ασθενειών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

3. Διαβήτη.

Την πρώτη ημέρα μετά την αποτρίχωση μπορεί να είναι μια μικρή ερυθρότητα του δέρματος, η οποία θα λάβει χώρα την επόμενη μέρα. Ακριβώς για να αποφευχθεί η εμφάνιση αναστολή ανάπτυξης τριχοφυΐας, και με κάποιο τρόπο φαίνεται, συνιστάται να ασκήσουν ένα ξεφλούδισμα του δέρματος για να καθαρίσετε την επιφάνεια των σωματιδίων των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αποθηκεύονται από 2 έως 4 εβδομάδες, ανάλογα με την ένταση της ανάπτυξης των τριχών, δηλαδή, φυσιολογικών χαρακτηριστικών ενός οργανισμού. Με την ευκαιρία, μετά τη διαδικασία μπορείτε να εφαρμόσετε ειδικά μέσα για να επιβραδύνει την ανάπτυξη των τριχών. Θα πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως μετά την αποτρίχωση και στη συνέχεια μετά από κάθε πλύσιμο (όταν οι πόροι είναι μέγιστη διαστολή) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μετά τη διαδικασία. Μετά από 2-4 εβδομάδες οι τρίχες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και πάλι - δεν είναι όλα με τη μία, σταδιακά. Μην βιαστείτε να τρέξετε στον αισθητικό, όταν θα έχετε λίγες τρίχες, περιμένετε, όταν θα υπάρξει ένα μεγάλο μέρος τους (αλλιώς οι τρίχες σας θα αρχίσουν να αναπτύσσονται μέσα σε δύο ημέρες μετά την επίσκεψή σας). Για τη διαδικασία αναμετάδοση προσέγγιση μήκος των τριχών θα πρέπει να είναι μέσα σε 3-5 mm. Αν αποφασίσετε για την αποτρίχωση με σημαντικά γεγονότα (αργίες ή με την πρώτη νύχτα) - πηγαίνετε με τη διαδικασία για 3-4 μέρες για να πάρει εντελώς μακριά από την φλεγμονή του δέρματος. Με την ευκαιρία, σε ινστιτούτα αισθητικής ειδικό gel εφαρμόζεται με ευαίσθητο αποτρίχωση το δέρμα σε αυτό, το οποίο μειώνει τον πόνο. Το κόστος του κεριού αποτρίχωση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο σαλόνι ομορφιάς πάνω από δημοκρατική. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να καταλάβουμε ότι το κερί αποτρίχωση - μια προσωρινή λύση, η οποία δεν επιτρέπει να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τρίχα μόνιμα. Έτσι, εάν είστε συντονισμένοι σε μια πλήρη αποτρίχωση είναι καλύτερα να επιλέξετε τους μέθοδο αποτρίχωσης που είναι πιθανόν, όπως ένα λέιζερ ή φωτοαποτρίχωση. Φροντίστε τον εαυτό σας και το σώμα σας.